top of page
Родопската теснолинейка Септември - Добринище
Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище

НОВИНИ

БДЖ с НОВИ по-ниски ЦЕНИ в Разложко от днес

Считано от днес - 01.07.2024 г., БДЖ въвежда облекчение в цените на билетите за отсечката Гулийна баня (с. Баня в Община Разлог) - Разлог - Банско - Добринище. Цената на билета между тези четири пункта ще бъде 1,60 лв. за всички влакове и във всички дни. Така пътуването с теснолинейката пак става по-евтино от автобусите в региона между трите планини.Припомняме, че след повишението на цените по БДЖ от 7 май тази година, пътуването с теснолинейката също поскъпна. Това се отрази доста негативно в кратката 15-километрова отсечка между трите пирински градчета Добринище, Банско, Разлог и съседното им курортно село Баня.


И тъй като БДЖ обслужва два бързи влака по теснолинейката, които са по-скъпи от пътническите, а от своя страна бързите влакове "Родопи" стават още по-скъпи в почивните дни, пътуването в региона струваше между 1,60 и 4,00 лв. за едно и също времепътуване и условия. Това е така, защото бързите влакове пътуват по-бързо, ако гледаме цялото разстояние от Септември до Добринище, но в участъка от село Баня до Добринище спиранията и времето за придвижване са идентични с пътническите влакове и така само цената става различна. В допълнение, местните бяха задължени да закупуват и задължителното запазено място за бързите влакове, въпреки че в този край на линията почти винаги има достатъчно места във влаковете.


Повишените цени станаха причина все повече пътници да влизат в конфронтации с првозния персонал в района и да отказват да заплатят билета си, ненамирайки обяснение за разликата от 1,60 до 4,00 лв.


Поради тези причини БДЖ включва от днес отсечката Баня-Добринище в участъците, където таксуват пътниците по така наречените "Зонови цени", съгласно Тарифата на държавния превозвач. Това ще рече, че в тези отсечки (нашата, плюс около София и Пловдив) пътниците се таксуват по по-ниски цени.


В случая цената за пътуване между 4-те пункта ще е само 1,60 - без добавки за бърз влак, без запазено място, без добавка за почивен ден, но и без да важат намаления и други отстъпки.

Comentários


ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
АРХИВ

Това е неофициална страница на теснолинейката. Ние не представляваме БДЖ и не носим отговорност за неточности в публикуваната информация.

За повече информация: 0892 288 220

 

С удоволствие ще отговорим на Вашите въпроси!

Пишете ни:

Съобщението Ви беше изпратено успешно! Благодарим за вниманието и ще се постараем да отговорим възможно най-бързо!

Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Flickr - White Circle
  • Twitter - White Circle

© 2016 - 2017 Родопската теснолинейка, Кристиан Ваклинов | Всички права запазени. | Сайт: Ивайло Механджиев

bottom of page