Родопската теснолинейка Септември - Добринище
Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище

НОВИНИ

На 5 и 6 май в Якоруда с теснолинейката

Тази година Якоруда ще отбележи градския си празник Гергьовден с традиционните тържества, започващи още по обяд на предишния ден 5-ти май. По стара традиция жените изкарват чергите по балкони и чардаци, за да ги проветрят, придавайки уникален дух на цялото градче с богатите багрила на якорудските черги. После правят ритуала „топене на белези” и денят завършва с празничен концерт на площада. Сутринта на Гергьовден край Якоруда, при храм „Св. Георги Победоносец” се отслужва света литургия, след което черквата раздава курбан за здраве на местни и гости. Любопитен факт е, че българите мюсюлмани и християни празнуват заедно този празник в Якоруда, давайки примера, че сплотени живеем по-добре.


Вече няколко години нашето сдружение организира пътуване с теснолинейката по случай празника в Якоруда. И понеже кулминацията на тържествата е още на 5 май, каним всички свободни пътешественици, обичащи България и българските традиции, да посетят Якоруда с теснолинейката на 5 май.


Ако решите да пътувате с теснолинейката, тя заминава всеки ден от гара Септември за Якоруда в 08:42 ч., 12:35 ч. и 16:05 ч., и пътува до там малко над 3 часа. Обратно от Якоруда има влакчета в 07:00, 12:00, 16:00 и 19:30 ч.


Весели празници от нас!

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
АРХИВ

Това е неофициална страница на теснолинейката. Ние не представляваме БДЖ и не носим отговорност за неточности в публикуваната информация.

За повече информация: 0892 288 220

 

С удоволствие ще отговорим на Вашите въпроси!

Пишете ни:

Съобщението Ви беше изпратено успешно! Благодарим за вниманието и ще се постараем да отговорим възможно най-бързо!