Родопската теснолинейка Септември - Добринище
Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище

НОВИНИ

Новото разписание влиза в сила тази нощ


Тази нощ БДЖ въвежда в сила новото разписание на влаковете за 2021 година! Теснолинейката осъмва с нови спирки!

По теснолинейката обслужването се запазва в същия обем, с дребни промени в часовете, които може да видите ТУК.

Без нови влакове, но с нови спирки! От утре по наша инициатива се въвеждат в експлоатация две нови спирки по линията.Новата спирка Стоян Митов

Спирка Стоян Митов ще увековечи паметта на човека, проектирал жп линията, точно 100 години след началото на това велико дело. Тя се намира между спирка Света Петка и най-високата гара на Балканите - Аврамово, в живописна дива местност. Напролет ще организираме кампания за ремонтни дейности по сградата и района.Новата спирка Якорудска минерална баня

Другата нова спирка е Якорудска минерална баня, с която очакваме да се подобрят възможностите за пътуване до минералните баня и плаж, както и до близко разположения хотел. Те се намират на 3 км от град Якоруда, докъдето достъпът пеша е неудобен, тъй като трябва да се ходи по натоварения главен път Велинград-Разлог.
Досегашната спирка Пампорово в село Варвара - вече "Лазар Пампоров"
Спирка "Лазар Пампоров" - бивша "Пампорово"

В допълнение, спирка Пампорово вече ще носи цялото име на своя създател и от утре ще се казва Лазар Пампоров. Така отдаваме почит на обичания железничар, който ни напусна тази пролет и се слага край на объркването туристи да мислят разположената в с. Варвара спирка за смолянския скикурорт.


Днес Иван Вълков, Кристиан Ваклинов и Христо Иванов от нашето Сдружение монтираха табелите на трите спирки, изработени за наша сметка.


Другото важно за новото разписание е, че се подобрява връзката за София от първия влак Добринище-Септември - "Рила", заминаващ в 05:35 ч. и преминаващ през Велинград в 08:48 ч. Досега от него връзката за столицата беше с едночасов престой в Септември, а сега ще бъде веднага. В допълнение, връзката на вечерния влак в 18:05 ч. от Добринище за Пазарджик, Пловдив и оттам за Варна вече ще бъде и за Русе, Велико Търново, Плевен и др.

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
АРХИВ