top of page
Родопската теснолинейка Септември - Добринище
Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище

НОВИНИ

ПРЕДСТОЯТ 3 КОЛЕДНИ ПЪТУВАНИЯ

Три коледни пътувания по теснолинейката тази година ще радват малки и големи на 17, 18 и 26 декември! Всички са добре дошли да разнообразят ежедневието преди и по време на празниците с вълнуващо пътуване по красивия маршрут на Малкото влакче.


Важно е да уточните на кое пътуване искате да присъствате, за да не стават недоразумения при купуването на билети от гишетата на БДЖ в страната.


Поредицата пътешествия ще започне на 17 декември - събота, с атракционен влак до Велинград, организиран от БДЖ. Начело на композицията ще бъде парният локомотив, любим на поколения, а зад него четири вагончета от редовните композиции ще приютят желаещите да пътуват. От БДЖ намекват, че ще има изненади, подаръци и много настроение. Разписанието е с час на тръгване 9:15 ч. от гара Септември, пристигане във Велинград в 12:00 ч. и потегляне обратно в 14:30 ч. Билетите са по-скъпи - на цена от 68 лв. за двете посоки, поради факта, че този влак е извънреден и със специалния ретролокомотив на въглища. Всеки може да се снабди с билет от всяка каса на БДЖ в цялата страна като каже датата и че става дума за празничния влак до Велинград.


На 18 декември (неделя) ще се повтори пътуването с парната машина до Велинград и обратно на цена от 68 лв. Билетите са само двупосочни и за двете дати и важат само за 1 ден (не може пътуване към Велинград на 17-ти и връщане на 18-ти с 1 билет).


На 26 декември - вторият ден на Коледа, в редовният влак по теснолинейката в 08:50 ч. от гара Септември ще бъде приказно, защото Дядо Коледа ще се качи да раздаде подаръци на всички малчугани, които родителите ще доведат на приказно пътешествие. Инициативата се проведе по наша идея през 2018 и 2019 година при огромен интерес - качваха се хора от всички гари и спирки. По време на пандемията нямаше възможност да го реализираме, но ето, че отново е време за вълшебства по тесния железен път. Дядо Коледа ще обикаля всички вагони през целия ден, докато влакчето стигне до Добринище и се върне обратно, а всички желаещи да се срещнат с него могат да го направят от всяка гара през целия ден. Разписанието на влак "Родопи" може да видите в нашия сайт, във фейсбук страницата и в сайта на БДЖ . Ще има подаръци за децата и настроение за всички!


Важно е да знаете, че при закупуване на билети за 26.12.2022 г. трябва да кажете, че искате билет СЪС ЗАПАЗЕНО МЯСТО за сутрешния влак в 08:50 ч. (или от съответната гара, където ще се качите). Ако обяснявате на служителите на каса, че става дума за коледния влак, те вероятно ще ви издадат билети за пътуванията на 17 и 18, и ще кажат, че на 26 няма пътуване. Причината за това е, че за 26.12.2022 г. БДЖ няма участие - всичко ще се случва в редовната теснолинейката, която се движи всеки ден. Цената на билета за влак "Родопи" е около 15 лв. отиване и връщане до Добринище. Всяко по-късно разстояние е по-евтино, съответно по цените на БДЖ.


Ориентировъчно разписание на влак "Родопи" за 26.12.2022 г.:

(може да се качите на влака в желана от Вас отсечка или по целия маршрут)

08:50 Септември

09:00 Варвара

10:10 Велинград

11:55 Якоруда

12:20 Белица

12:45 Разлог

13:00 Банско

13:15 Добринище


и обратно

14:40 Добринище

14:50 Банско

15:00 Разлог

15:25 Белица

16:00 Якоруда

17:30 Велинград

18:45 Варвара

19:00 Септември

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
АРХИВ

Това е неофициална страница на теснолинейката. Ние не представляваме БДЖ и не носим отговорност за неточности в публикуваната информация.

За повече информация: 0892 288 220

 

С удоволствие ще отговорим на Вашите въпроси!

Пишете ни:

Съобщението Ви беше изпратено успешно! Благодарим за вниманието и ще се постараем да отговорим възможно най-бързо!

Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Flickr - White Circle
  • Twitter - White Circle

© 2016 - 2017 Родопската теснолинейка, Кристиан Ваклинов | Всички права запазени. | Сайт: Ивайло Механджиев

bottom of page