top of page
Родопската теснолинейка Септември - Добринище
Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище

НОВИНИ

Ново разписание от следващата неделя!


Новото разписание на БДЖ за цялата страна влиза в сила от следващата неделя – точно в 00:00 ч. на 10 декември 2017 г. По традиция държавният пътнически железопътен превозвач обновява Графика за движението на влаковете за следващата година винаги през втората неделя на декември. Целта на новия график е броят влакове и часовете на движение да се съгласуват с нуждите на населението.


Промените ще засегнат и линията Септември – Добринище, където броят влакове ще се запази. Корекциите, които ще влязат в сила по Родопската теснолинейка са по предложение на Гражданско сдружение „За теснолинейката”.


Новото разписание може да изтеглите ОТТУК.


Целта е заложените 8 влака (по 4 в посока) да бъдат още по-удобни както на пътуващите местни, така и на гостуващите туристи по линията. Основните направления, които са съобразени, са работническите Аврамово – Банско – Аврамово и Якоруда – Велинград – Якоруда.


Най-голямата промяна е изместването на вечерния влак от Добринище за Септември 16108 „Места” с час по-рано. Така ще се осигури едновременно по-голямо удобство на местните, пътуващи след работа в участъка Банско – Аврамово, както и ще осигури бърза връзка в гара Септември за пътуващите към Пазарджик, Пловдив, Димитровград, Стара Загора и Варна. За да заминава влак „Места” по-рано от Добринище, същият ще потегля на обяд от Септември в 12:34 ч., което е с 36 мин. по-рано от досегашното.


Сутрешните влакове 16101 „Вихрен” и 16102 „Рила” ще пътуват с между 13 и 15 минути по-късно в полза на ежедневно пътуващите за работа местни.

Влак 16103/ 16106 „Родопи” ще стои в гара Добринище с 20 мин. повече от сега и ще заминава в 14:10 ч. от пиринското градче след 50 мин. време за бърза разходка на запалените туристи. Влакът ще прави бърза връзка от София сутрин с най-бързия влак на БДЖ „Слънчев бряг” и вечер със същия в обратната посока.


Влакове 16104 „Вихрен” Добринище – Септември и 16107 „Рила” Септември – Добринище се запазват почти без промени. Само „Рила” ще заминава с 15 мин. по-късно от начална гара, но след Велинград ще се движи по сегашното разписание. Връзките в гара Септември се увеличават. От София бърза връзка ще има в 06:40, 10:30 и 13:15 ч., а с нощния влак „Вихрен” – в 22:45 ч. от столицата. От Пловдив и Пазарджик ще има връзка сутрин, обед и надвечер, съответно с влакове „Родопи”, „Места” и „Рила”. Същите отново ще правят връзка и от Варна, Бургас, Първомай, Димитровград, Стара Загора, Нова Загора и Ямбол. В обратна посока първият влак „Рила” ще прави връзка за София и Свиленград, обедният „Вихрен” за Бургас, Варна и София, следобедният „Родопи” – за София и Стара Загора и последният вечерен влак „Места” – за Свиленград и Варна (с прекачване в Пловдив).


Най-голямата изненада е, че към еталонния влак „Родопи”, заминаващ за Добринище в 8:31 сутринта и обратно в 14:10 от подножието на Пирин, ще пътува и току-що реновиран бюфет-вагон. Очаква се през следващата 2018 година композицията да бъде подменена от реновирани вагони с озвучителна съобщителна инсталация, фургон-вагон и нови пердета и килими, имитиращи някогашните.


Новото разписание за 2018 година


ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
АРХИВ

Това е неофициална страница на теснолинейката. Ние не представляваме БДЖ и не носим отговорност за неточности в публикуваната информация.

За повече информация: 0892 288 220

 

С удоволствие ще отговорим на Вашите въпроси!

Пишете ни:

Съобщението Ви беше изпратено успешно! Благодарим за вниманието и ще се постараем да отговорим възможно най-бързо!

Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Flickr - White Circle
  • Twitter - White Circle

© 2016 - 2017 Родопската теснолинейка, Кристиан Ваклинов | Всички права запазени. | Сайт: Ивайло Механджиев

bottom of page