Родопската теснолинейка Септември - Добринище
Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище

НОВИНИ

По-лошо разписание за 2019 година

 

От 20 юни 2018 г. държавният железопътен превозвач „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД публикува за сайта си www.bdz.bg проектното разписание на влаковете в страната за следващата 2019 година.

 

Ние обстойно разгледахме заложените влакове по теснолинейката и техните връзки в гара Септември с направления София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и други. За огромно наше съжаление останахме неприятно изненадани. 80% от влаковете ще станат по-неудобни и неизползваеми поради нарушени и пропуснати връзки в гара Септември. Ето какво имаме предвид:

 

Часовите интервали на движение за всички 9 влака по линията се запазват, затова ще дадем в скоби ориентир за часа на тръгване и пристигане:

 

Влак 16102 „Рила” Добринище (ок. 5:35) – Септември (ок. 10:20) понастоящем прави връзка в Септември с бърз влак за Пазарджик, Пловдив, Димитровград и Свиленград, а от новото разписание тази връзка се изпуска за 15-20 минути и пътуващите в тази посока трябва да чакат над 1 час до пътнически влак в 11:40, пътуващ само до Пловдив.

 

Влак 16104 „Вихрен” Добринище (ок. 10:10) – Септември (ок. 15:00) за 15-20 минути ще изпусне връзка с бърз влак за Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Ямбол и Бургас, а в посока София няма да има връзка в ден събота.

 

Влак 16105 „Места” Септември (ок. 12:30) – Добринище (ок. 17:30) понастоящем прави връзка около 12:15 ч. с бърз влак от Бургас, Ямбол, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик, а от новото разписание този бърз влак ще пристига в Септември 1 час преди теснолинейката, което прави връзката изключително неудобна и непривлекателна, особено за пътуващите от Пазарджик и Пловдив.

 

Влак 16106 „Родопи” Добринище (ок. 14:15) – Септември (ок. 19:10) понастоящем прави връзка в гара Септември около 19:25 ч. с бърз влак за Пазарджик, Пловдив и Стара Загора и бърз влак за София, а в новото разписание ще прави връзка само с пътнически влак за Пазарджик и Пловдив, а в посока София – връзката ще бъде след час и половина чакане, което ще изгони пътуващите за София, включително идващи сутрин от столицата за влак 16103 „Родопи” – защото като няма влак за връщане, хората няма да предпочетат влака и в обратната посока.

 

Влак 16107 „Рила” Септември (ок. 16:05) – Добринище (ок. 20:55) понастоящем прави връзка около 15:45 ч. с бърз влак от Варна, Ямбол, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик, а от новото разписание тази връзка е нарушена, защото същият бърз влак от Варна ще пристига на Септември с час по-рано – в 14:35 ч., което ще изгони мнозина пътуващи.

 

Влак 16108 „Места” Добринище (2018 – 17:45 ч., 2019 – 18:05 ч.) – Септември (22:30) понастоящем заминава в най-удобния за работещите час след работно време и в гара Септември осъществява бърза връзка с бърз влак за Пазарджик, Пловдив, Димитровград и Свиленград, който пък в гара Пловдив прави бърза връзка с бързия влак за Стара Загора, Ямбол и Варна. От новото разписание часът на заминаване става с 20 минути по-късно, което е неудобство за местното население, пътуващо след работа и същевременно в гара Септември връзката за Свиленград се запазва, но в гара Пловдив няма да има връзка за Стара Загора, Ямбол и Варна, макар тя да се използва редовно, тъй като е стратегическа по оста „Юг – Север”.

 

В заключение следва да добавим неспоменатите влакове по-горе – 16101 Септември (02:10) – Добринище (7:30) и 16220 Велинград (4:45) – Септември (6:15), които остават без промяна при връзка с влакове в гара Септември. Всички останали влакове, подробно представени по-горе, ще бъдат с по-лоши и ограничени връзки в гара Септември, което ще доведе до сигурен отлив на пътници по линията.

 

За да изкажете Вашето мнение против заложеното разписание и да предложите други варианти – пишете на електронната поща на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД – signal@bdz.bg.

 

Проектното разписание можете да разгледате подробно през следния линк

Please reload

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
Please reload

АРХИВ
Please reload

Това е неофициална страница на теснолинейката. Ние не представляваме БДЖ и не носим отговорност за неточности в публикуваната информация.

За повече информация: 0892 288 220

 

С удоволствие ще отговорим на Вашите въпроси!

Пишете ни:
Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Flickr - White Circle
  • Twitter - White Circle

© 2016 - 2017 Родопската теснолинейка, Кристиан Ваклинов | Всички права запазени. | Сайт: Ивайло Механджиев