top of page
Родопската теснолинейка Септември - Добринище
Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище

НОВИНИ

Новото разписание на БДЖ отказва част от пътуващите с теснолинейката да я използват

Освен пътуващите с теснолинейката към София, които от неделя ще чакат връзка в Септември три пъти по-дълго време – между 60 и 70 минути, както писахме в статията "Тъжен рожден ден отбелязва теснолинейката в неделя", БДЖ оряза главоломно и пътуващите от далечните Варна, Бургас, Ямбол, Стара Загора, Димитровград, Свиленград и други към направлението Септември-Добринище.

Ако до събота вечер пътуващи от Североизточна и Югоизточна България имаха бърза връзка в гара Септември за теснолинейката към Велинград, Банско и Добринище в рамките на 12-20 мин., от неделя влезе в сила разписанието за 2019 година и според него същите тези пътуващи на далечни разстояния стават крайно неудобни. Обедната връзка с влака от Бургас, която досега се осъществяваше в рамките на 20 минути, вече ще бъде с 56 минути чакане в студената и неприветлива гара Септември. Следобедната връзка с влака от Бургас и Варна, която досега се осъществяваше в рамките на 12 минути, вече ще бъде със 130 минути чакане в септемврийската гара. Още по-нелепото е, че сутринта влакът от Стара Загора пристига в Септември в 08:34 ч., а теснолинейката заминава в 08:45 ч., но двата не правят връзка според правилата на БДЖ, защото в гара с подлез връзката е минимум 12 минути, а в случая те са 11. Така тази комбинация не излиза в сайта на БДЖ и за нея не може да бъде издаден билет, тоест никой няма да може да я използва.

Освен описаните по-горе влошени и прекъснати връзки, БДЖ скъса и връзката с директния влак за Димитровград и Свиленград, която първият влак от Пирин, Рила и Родопите осъществяваше допреди дни. Сега влакът за Свиленград ще заминава от Септември 15 мин. преди да пристигне теснолинейката от Добринище.

В заключение може да се обобщи, че пътуващите от цяла Източна България вече няма да могат да използват теснолинейката, освен ако не им се „виси” в гара Септември с часове.

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
АРХИВ

Това е неофициална страница на теснолинейката. Ние не представляваме БДЖ и не носим отговорност за неточности в публикуваната информация.

За повече информация: 0892 288 220

 

С удоволствие ще отговорим на Вашите въпроси!

Пишете ни:

Съобщението Ви беше изпратено успешно! Благодарим за вниманието и ще се постараем да отговорим възможно най-бързо!

Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Flickr - White Circle
  • Twitter - White Circle

© 2016 - 2017 Родопската теснолинейка, Кристиан Ваклинов | Всички права запазени. | Сайт: Ивайло Механджиев

bottom of page