top of page
Родопската теснолинейка Септември - Добринище
Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище

НОВИНИ

Хоро край огъня с греяно вино за събора

Истинска родопска вечер с народна музика и танци, в компанията на голям огън и греяно вино планира Гражданско сдружение „За теснолинейката” за гостите на Втория национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни”.

Тазгодишното издание ще се проведе уикенда на 10-ти и 11-ти август край най-високата гара на Балканите – Аврамово. В съботната вечер организаторите предвиждат запалване на голям съборски огън, край който да се извие голямо хоро. А за онези, които предпочитат да се наслаждават на изконния български танц, от Сдружението планират раздаване на домашно греяно вино, с което да се допълни доброто настроение в празничната вечер.

Тази година в двата дни на сцената ще се изявят значителен брой повече самодейци от миналата година, когато те бяха около 220 души. На 10 и 11 август над 300 любители-танцьори, музиканти и певци ще нарушат тишината сред Рила и Родопа, за да създадат настроение на гостите, които се очакват от цялата страна.

Съборът ще бъде открит по обяд на 10 август със специално изпълнение на млад изпълнител и любимите на всички приятели на теснолинейката песни „Моята земя” и „Якоруда”, в изпълнение на талантливия Георги Вардев. Първият ден ще завърши с празничната родопска вечер с хоро край огъня и чаша греяно вино. Огънят ще бъде запален към 20:30 ч., а веселието ще продължи до 23:00 ч.

Неделната програма ще започне в 11:30 ч. с изпълнения на една голяма звезда – певец, популярен и обичан в цялата страна, чието име ще стане ясно само на онези, който дойдат на ливадите край най-високата гара на Балканите. След поредица от самодейни изяви, от 15:00 ч. друга звезда на народната музика ще закрие Националния фолклорен събор на теснолинейката 2019 година.

Програмата на събора е съобразена с разписанието на влаковете, за които БДЖ ще въведе 15-дневна предварителна продажба. Организаторите съветват желаещите да пътуват до ливадите с личен превоз поради невъзможност влакът да събере всички стотици желаещи.

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
АРХИВ

Това е неофициална страница на теснолинейката. Ние не представляваме БДЖ и не носим отговорност за неточности в публикуваната информация.

За повече информация: 0892 288 220

 

С удоволствие ще отговорим на Вашите въпроси!

Пишете ни:

Съобщението Ви беше изпратено успешно! Благодарим за вниманието и ще се постараем да отговорим възможно най-бързо!

Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Flickr - White Circle
  • Twitter - White Circle

© 2016 - 2017 Родопската теснолинейка, Кристиан Ваклинов | Всички права запазени. | Сайт: Ивайло Механджиев

bottom of page