top of page
Родопската теснолинейка Септември - Добринище
Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище

НОВИНИ

Поредна порция отменени влакове по теснолинейката


Въпреки обещанията, редовното отменяне на влакове по теснолинейката продължава и в първата декада на настоящия месец. На 1, 2, 4, 5 и 11 септември изцяло или в определени участъци 8 влака са обслужени с автобуси, за един не е осигурена никаква алтернатива, а на 10.09.19 г. вечерният влак 16107 се движи с 225 минути закъснение или близо 4 часа по-късно, което го прави напълно неизползваем и на практика хората не са обслужени.


Припомняме, че още от първи юли БДЖ започна масово да обслужва множество влакове по теснолинейката с наети частни автобуси поради липса на технически изправни локомотиви. Оказа се, че за половин година броят работещи машини е намалял с 50% и е достигна критичната точка – 3 в движение при точно толкова необходими всекидневно. Именно затова при всяка честа аварийна повреда или необходимост от планов преглед/ ремонт се стига до отмяна на влакове, защото няма резервен локомотив, както беше до края на 2018 година.


За съжаление, тези обстоятелства станаха причина стотици български и чуждестранни граждани да се откажат от пътуване с влакчето, силно разочаровани с основание. Ненормално е посред лято, когато има най-голям туристически интерес, основни влакове да не се движат. Проблем е и от гледна точна на факта, че автобусите не пътуват до гара Цветино, обслужваща няколко села, до които няма пътища и жители им разчитат само на железницата.


На 08.08.19 г. регионален директор в железниците изрече в национален ефир няколко основни лъжи по темата поради което ние се обърнахме към най-висшите инстанции в държавата – президент, министър-председател и омбудсман. Получихме отговор от БДЖ, в който се отрича твърденията да са лъжовни и затова от компанията не намират основание за търсене на исканото от нас строго дисциплинарно наказание за служителя им. Ето линк към материала, направете изводите си сами:

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
АРХИВ

Това е неофициална страница на теснолинейката. Ние не представляваме БДЖ и не носим отговорност за неточности в публикуваната информация.

За повече информация: 0892 288 220

 

С удоволствие ще отговорим на Вашите въпроси!

Пишете ни:

Съобщението Ви беше изпратено успешно! Благодарим за вниманието и ще се постараем да отговорим възможно най-бързо!

Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Flickr - White Circle
  • Twitter - White Circle

© 2016 - 2017 Родопската теснолинейка, Кристиан Ваклинов | Всички права запазени. | Сайт: Ивайло Механджиев

bottom of page