Родопската теснолинейка Септември - Добринище
Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище

НОВИНИ

Вчера само 1 влак пътува между крайните гари

В последния почивен ден – 23.09.2019 г., само последния за деня влак по теснолинейката пътува от край до край. Всички останали 7 композиции бяха частично или напълно отменени от БДЖ поради липса на изправни локомотиви.

Проблемът датира от началото на юли месец, след като за половин година държавният железопътен превозвач допусна по ред причини от 6 машини в движение да останат само 3. Поради тази причина през цялото лято бяха отменени множество влакове по линията, а стотици желаещи да пътуват се отказаха, установявайки, че вместо с влак БДЖ им предлага превоз с автобус.

Вчера първите влакове в двете направления са изцяло отменени и на тяхно място е осигурен автобус. Подробността, която БДЖ пропуска обаче, е, че жителите на селата около гара Цветино остават необслужени, а те пътуват именно с първия влак от Добринище – 16102. Когато той не се движи, автобусите не достигат до Цветино поради липса на шосейна мрежа. Влошената транспортна услуга именно за тези пътуващи ги отблъсква от железопътния транспорт и същите търсят други алтернативи в комбинираното пътуване с личен превоз по черните горски пътеки.

Основните влакове през деня 16103/16106 „Родопи”, 16104 „Вихрен” и 16105/16108 „Места” са обслужени само от Септември до Якоруда и обратно, а оттам – с автобуси.

Припомняме, че на 08.08.2019 г. директорът на Поделение за пътнически превози Пловдив при БДЖ – инж. Ангел Даскалов, обяви в национален ефир, че до края на месец септември теснолинейката ще разполага с 2 резервни локомотива или общо 5. И това твърдение обаче не издържа след като вчера до обяд теснолинейката отново остана с 1 локомотив, а от 8 влака се обслужи изцяло само 1 – чак вечерта.

По повод създадените проблеми през лятото и изречените лъжи от служебно лице на висока позиция в държавните железници се обърнахме към министър-председателя, президента и омбудсмана на Република България с искане да бъде потърсена отговорност за случващото се и обявените лъжовни и подвеждащи твърдения национален ефир. Получихме отговор от БДЖ, в който се казва, че от Дружеството не намират основание за търсене на дисциплинарна отговорност на въпросния служител. Ръководството на пътническия жп превозвач обяви официално, че теснолинейката е приоритет, но ето, че отблъскването на интереса към линията продължава да се случва „на пълни обороти”.

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
АРХИВ

Това е неофициална страница на теснолинейката. Ние не представляваме БДЖ и не носим отговорност за неточности в публикуваната информация.

За повече информация: 0892 288 220

 

С удоволствие ще отговорим на Вашите въпроси!

Пишете ни:
Разписание на теснолинейката Септември-Добринище
Билети и цени на пътуване за теснолинейката Септември-Добринище
Подвижен състав - локомотиви, мотриси и вагони на теснолинейката Септември - Добринище
Местоположение и трасе на теснолинейката Септември - Добринище
История на теснолинейката Септември - Добринище
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Flickr - White Circle
  • Twitter - White Circle

© 2016 - 2017 Родопската теснолинейка, Кристиан Ваклинов | Всички права запазени. | Сайт: Ивайло Механджиев

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now